dimecres, 21 de desembre del 2011

Els Pastorets arriben a l'escola Jaume Vicens Vives

La representació dels Pastorets ha arribat aquest any per primer cop a l'escola Jaume Vicens Vives de Roses de la mà dels alumnes de 6é de primària, que han estat els encarregats de representar aquesta obra al gimnàs de l'escola.




Els Pastorets de mans dels alumnes de 6è de l'escola Jaume Vicens Vives
Guia de Roses, Pastores CEIP Jaume Vicens Vives de Roses
20/12/2011 - 00:30

Avui i durant gairebé tot el dia ha tingut lloc la representació de l'obra teatral Els Pastorets per parts dels alumnes de 6è curs de l'escola Jaume Vicens Vives.
Amb un total de 4 representacions entre el matí i la tarda, els més de 60 nens i nenes participants han sabut reflectir aquesta obra teatral tan típica en aquestes dates de Nadal. L'argument principal d'aquesta representació narra el naixement de Jesús, la lluita del bé i del mal entre àngels i dimonis, amb els diversos diàlegs dels pastors, que daten del segle XV, tot i que va ser a les acaballes del segle XIX i XX quan varen aparèixer els primers textos dels Pastorets.
Així doncs donem el protagonisme que es mereix aquest nombrós grup d'alumnes que, guiats pels mestres de l'escola i amb el suport del Grup de Teatre de Roses, han fet gaudir als amics i familiars que han acudit avui al centre.
Presentadors: Younes, Àlex L. i Adrià R. / Decorats: Youssef, JoséA., Souhail, Àlex L., Adrià R., Mohamed M., Jaouad. / Apuntadors: Álvaro i Èric T. / Tramoia: Aitor, Diego, Younes, Oriol, Mohamed K., Firdaous. / Tècnic de so: José M.G. / Técnic de llums: Adrià V. / Actors: Enveja: Charaf i Sebastián. Avarícia: José M. i Melissa. Jeremies: Vlad. Getsè: Carlos. Pallanga: Èric B. Garrofa: Bilal. Anam: Najim. Joanoi: Jaouad. Luxúria: Pascal i Souhaib. Rovelló: Emma. Lluquet: Ismail. Àvia: Daniel. Golosia: Kieran i Haron. Supèrbia: Paulo i David. Peresa: Sheila i Amin. Ira: Anna i Mohamed A.. Llucifer: Nabila. Satanàs: Àlex M. Sant Miquel: Ada. Isabeló: Cristina. Jepó: Imán. Marta: Sara. Percussió: Adrià R., Àlex L., Souhail, Jaouad, Mohamed M..
Mestres: Agnès Fàbregas (músiques), Luïsa Soler (decorats), Mònica Càceres (percussió i filmacions), Raül Cansado i Enric Casas (efectes especials i tramoia), Irene Mira (vestuari i atrezzo), Jaume Minguez, Cati Sastre i M. Àngels Casamitjana (suports diversos), Miriam Quiros i David Pujol (direcció i adaptació de l'obra).
Agraïments: Grup de Teatre de Roses, Teatre Municipal de Roses, Jordi Malirach, Joan Melgar, Teresa Alcaide i a tots els i les mestres de l'escola.


Galeria d'imatges de guiaderoses.net

divendres, 9 de desembre del 2011

VISITA DEL PATGE REIAL

El dijous 1 de desembre vàrem rebre la visita oficial del patge del rei Baltasar. 
Tots els nens i nenes de l'escola van adreçar-se al reperesentant reial per a fer arribar els seus desitjos. El patge va marxar de l'escola carregant nadales, poemes, cartes i dibuixos per a ses magestats els Reis d'Orient.

El patge ens va donar un calendari d'advent per a cada nen/a.






dijous, 1 de desembre del 2011

Cuida't les dents!

Ajudem als nostres nens i nenes a mantenir les dents sanes!

Les afeccions bucodentals entren dins del grup de malalties cròniques més esteses en el món. En el nostre context hi ha hagut una progressiva reducció de la seva incidència, tot i un cert repunt en escolars de 6 anys.
S'ha detectat que la majoria d'escolars entre 5 i 14 anys no segueixen les recomanacions de la Federació Dental Internacional pel que fa a hàbits de raspallada (un mínim de dos cops al dia amb pasta fluorada) i un 16,7 % només se les raspalla ocasionalment.


Al llarg de la setmana del 14 al 18 de novembre els i les alumnes de primer, segon i tercer van anar a "l'Escola de dentistes". On van realitzar l'activitat educativa "Cuida't les dents!" de l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona coorganitzat amb la Generalitat de Catalunya.

Després d'entrar a "l'Escola de dentistes" per una dent inflable, es van posar les bates de dentista. Ben guarnits i repartits en dos grups varen poder aprendre:

  • la importància d'una bona higiene bucal;
  • les malalties que podem patir per manca d'higiene;
  • quins aliments són poc adequats per excés de sucre;
  • com rentar-se bé les dents;
  • els noms i les funcions de les dents.


Aquesta exposició forma part del programa de salut bucodental del Dipsalut promogut per la seva àrea de polítiques i promoció de la salut, que té com a finalitat l'optimització dels recursos públics en el desplegament dels programes, projectes i accions de salut pública d'àmbit municipal per promoure una major qualitat de vida.